Dans Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Yoga Nasıl Yapılır? Hareketleri ve Teknikleri

Bedeninizi Dinlendireceğiniz Temel Yoga Hareketleri Neler? – Yoga Nedir, Nasıl Yapılır?

Yoga, en köklü öğretilerden biri olarak günümüzde en çok tercih edilen spor dallarından biridir. Beden ve zihin dinginliği üzerine yoğunlaşılan disiplinlere sahiptir ve hayatından stresi uzaklaştırmak isteyen herkes tarafından tercih  edilmektedir. Yoga nedir merak ediyorsanız, siz de Yoga nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

Yoga ile hem bedeninizi hem de zihninizi rahatlatacak; eğitim disiplinleri ile hayatınızı değiştireceksiniz! Yoga nasıl yapılır merak edenler için temel Yoga hareketleri ve pozisyonlarını listeledik.

Yoga Nasıl Yapılır? – Temel Yoga Hareketleri

Beden ve zihin sağlığınız için en keyifli ve dinlendirici sporlardan biri olan Yoga birbirinden rahatlatıcı tekniklere sahiptir. Yoga yapmak için tek yapmanız gereken uygun bir spor kıyafeti giymek ve bir Yoga matı edinmektir. Yoga yapmaya karar vermek ilk aşama olsa da kendinizi Yoga’nın psikolojisine hazırlayın ve yoga pozisyonlarının bedeninize ve zihninize olumlu etkisiyle daha aktif bir hayata başlayın.

Yoga yapmaya başlamadan önce dikkat etmeniz gerekenler vardır. Bunlardan bahsetmeliyiz; öncelikle kendinize dinlenebileceğiniz bir ortam seçin, Yoga yapmak için sessiz bir orta seçmeniz meditasyon süreciniz için odaklanmanızı sağlar ve daha verimli bir Yoga saati geçirirsiniz. Daha sonra yerleşin ve ısınma hareketlerine başlayın. Yoga yapmadan önce ısınma hareketlerini yapmayı unutmayın ve doğru yaptığınızdan emin olun. Aksi takdirde istenmeyen sakatlanmalar yaşayabilirsiniz.

Yoga hareketleri kısaca şu şekilde özetlenebilir;

  • Kedi Pozisyonu
  • Çekirge Pozisyonu
  • Köprü Pozisyonu
  • Sandalye Pozisyonu
  • Savaşçı Pozisyonu 

Yoga hareketlerine yakından bakalım…

Kedi Pozisyonu

Özellikle boyun ve sırt kaslarının esnetilmesinde uygulanan kedi duruşu, aynı zamanda sırt ve bel ağrılarınıza da iyi gelecek. Elleriniz ve dizleriniz üzerinde durun, bedeninizi yer ile paralel bir pozisyona getirin ve kollarınız omuz hizanızda tutun. Sırtınızı kambur bir şekilde yukarı doğru kaldırın, bu sırada başınızı öne eğerek dizlerinize bakın. Ardından, kedi duruşunu elleriniz yerde kalacak şekilde ayaklarınızın üzerine oturarak bitirin. Nefes alış ve verişleriniz sırasında düzenli bir şekilde kedi duruşunu uygulamaya çalışın ve Yoga’dan verim alın.

Çekirge Pozisyonu

Karın bölgenizin üzerinde bacak ve kolların dengeli bir şekilde havaya kaldırılması ile uygulanan çekirge duurşu, özellikle uzuvlarınızda çalışmayan kasların çalışmasını sağlayacak. Kolay gibi göründüğüne bakmayın, Yoga hareketleri arasında en zor pozisyonlardan biri aslında. Bunun sebebi ise doğru uygulanması için hareketin hafife alınmaması gerektiği. 

Yüzüstü yere uzanarak kol ve bacaklarınızı omuz hizasının üzerinde bir ölçüde kaldırın ve nefes egzersizinize başlayın. Nefes alırken kol ve bacaklarınız kasılarak yukarı çıkmalı ve karnınız gerilmeli. 2- 3 defa aldığınız nefesin ardından başlangıç pozisyonuna dönebilirsiniz.

Köprü Pozisyonu

Köprü pozisyonu, Yoga sırasında bedeninizin ön kaslarını esnetmenizi sağlayacak ve sizi rahatlatacak en keyifli hareketlerden biridir. Arka kaslarınızı kasarak güçlenmenizi sağlayacak; Yoga pozisyonları sırasında yerde yapılan hareketlerden olduğundan dinlenmenize de imkan tanıyacak. 

Sırt üstü yatarak kendinizi yukarı kaldırdığınız Köprü pozisyonunda ayaklarınızı omuz ölçünüz kadar aralayarak doğru duruşu yakalayabilirsiniz. Bu hareket sırasında ellerinizi de omuz genişliğinde açarak kendinizi kaldırırken denge ve destek bulabilirsiniz. Bedeninizi yukarı kaldırdığınız sırada kalça ve karın kaslarınızdan güç alın.

Sandalye Pozisyonu

Sandalye pozisyonu, Yoga hareketleri arasında bacak ve kalçanız için en ideal pozisyonlardan biridir. Bunun nedeni, hiçbir yerden destek almadan kendinizi oturma pozisyonunda sabitlemeniz ve bacak kaslarınızı kullanmanızdır. 

Ayakta dik bir şekilde, tadasana duruşunda pozisyon alın; yavaşça açtığınız ayaklarınız ve başınızın arkasına aldığınız kollarınızla oturuyormuş gibi yavaşça çömelmeye başlayın. Bu pozisyonda üst bacağınız yer ile paralel bir hale gelmelidir. 

Savaşçı Pozisyonu

Yoga’nın en çok denge isteyen hareketlerinden biri olan savaşçı pozisyonu, özellikle kalça ve bacak kaslarınızı sıkılaştırmak ve beden dengenizi güçlendirmek için uygulanmaktadır. Farklı varyasyonlara sahip savaşçı duruşu ayın zamanda tüm bedeninizde kan akışının hızlanmasını sağlayacak. 

Savaşçı duruşunu yapmak için öncelikle bir ayağınızı öne uzatacaksınız. Ardından öndeki ayağınızın üzerine doğru bedeninizi dik kalacak şekilde ileri yönlendirin. Bu hareketi yaparken arka bacaklarınızı da dizlerden kıracaksınız. Bu sırada kollarınız iki yana açık bir şekilde olmalı ve her ikisi de gergin bir durumda beden dengenizi sağlamalı.

Yoga İle Hayatınızı Değiştirmeye Hemen Başlayın!

Yoga’ya ilginiz var ve bedeninizin esnemesini, zihninizin daha temiz olmasını Yoga yaparak mı sağlamak istiyorsunuz? Yoga çin hiçbir zaman geç değil! Siz de Yoga yapmaya başlayın, birbirinden güzel Yoga hareketleri ile bedeninizi yeniden canlandırın!

Yoga hareketlerini geniş ve ferah sınıflarda, uzman eğitmenlerden öğrenmek için siz de Dans Akademi ailesine katılın! Dans Akademi olarak Avrupa standartlarında uygulamalı Yoga eğitimlerimiz ile öğrencilerimizi sağlıklı günlere hazırlıyor, sporu seven bir toplum yetiştiriyoruz. Gelin, size en uygun Yoga eğitimi programını birlikte oluşturalım, Yoga hareketlerini en kaliteli eğitimler ile öğrenin.

[widget-180]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (212) 983 22 46