Dans Akademi MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Dans Kursu Sıkça Sorulan Sorular

Dans Akademi Sıkça Sorulan Sorular

  • Daha önce hiç dans eğitimi almadım. Kursa başladığımda zorlanır mıyım?

Dans eğitimi almak gerçekten keyifli bir süreç. Daha önce dans eğitimi almadıysanız temel dersler sizler için yeterli düzeyde olacak. Eğitmenlerinizin ilgisi ve sizi cesaretlendirecek tutumlarıyla zorlanmadan adım ve dönüşlerinizi öğrenirsiniz.

  • Dans dersi almanın yararları nelerdir?

Dans dersi almak sizi günlük yaşamın sıkıcı koşturmasından kurtaracak ve iş stresinizi unutmanızı sağlayacak. Yeteneklerinizi keşfetmenizi sağlayan dans dersleri ile belki de başarılı bir dans kariyerinizin önünü açacaksınız. Vücudunuzun esnemesini ve şekillenmesini sağlayan dersler aynı zamanda sosyalleşmenizi ve daha mutlu bireyler olmanızı sağlayacak.

  • Dans etmeye kaç yaşında başlanır?

Dans etmek için yaş engel değildir. Dilediğiniz zaman dansa başlayabilirsiniz. Ancak bale yapmak istiyorsanız 4 – 11 yaş arası çocuklarınızı dansa başlatmanızda yarar var. Sosyal Latin danslarını, salon ve halk danslarını dilediğiniz yaşta yapabilirsiniz.

  • Eşli yapılan bir dans dersi almak istiyorum ama partnerim yok. Kayıt yaptırabilir miyim?

Elbette. Türkiye’nin her yerindeki eğitmenlerimiz dans etmek isteyen ancak partner sıkıntısı yaşayan öğrencilerine destek oluyorlar. Dilerseniz eğitmenler ve asistanlarla da dans edebiliyorsunuz.

  • Özel dans dersleri veriyor musunuz?

Yılın her dönemi özel derslerimiz mevcut. Size özel program ve ücretler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • Derslere katılırken ne giymeliyiz?

Kayıt yaptırdığınız ders içeriklerinize göre giyeceğiniz kıyafetler de değişebilir. Ancak dans derslerinde genel olarak rahat t-shirtler ve pantolonlar ile şortlar tercih edilir. Eğitim alırken kolay hareket etmeniz önemli olduğu için aslında kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle giyinmelisiniz. Ayağınızı sıkmayacak ve kaymayacağınız ayakkabıları seçmenizde yarar var. Hip hop yaparken bol şort ve tişörtler, tango yaparken yırtmaçlı elbiseler dansınıza da uygun olacaktır.

  • Baleye kaç yaşında başlamak gerekir?

Bale için ideal yaşın 4 – 11 arasında olduğu bilinir. Bu zor dansa çocuğunuzu ne kadar erken başlatırsanız o kadar hızlı öğrenmesini sağlarsınız.

  • Çocuğumu baleye göndermek istiyorum ama eğitimleriniz yeterli mi?

Bale eğitimlerimiz Türkiye genelinde alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Uzun zaman bale topluluklarında dans etmiş, sahne tecrübesi olan ve yıllardır eğitim veren ödüllü eğitmenlerden ders alacaksınız.

  • Çocuklar için hijyen ve güvenlik koşullarını sağlıyor musunuz?

Her gün temizlenen dans salonlarında çocuklarınız güvenle eğitim alacaklar. Bekleme alanlarından lavaboya kadar hijyene dikkat edilerek nitelikli bir eğitim sağlamak tüm merkezlerimizin amacı olmuştur.

  • Ders ücretleriniz nelerdir?

Derslerimizin her birinin ücreti farklı olduğu için güncel fiyatlarımızı sormak için dans danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

  • Kursunuzda partner zorunluluğu var mıdır?

Partner zorunluluğumuz elbette yok. Sınıflarımızda kadın ve erkek sayısını eşitlemeye çalışırken partner eşitsizliği durumunda eğitmenler ve asistanlar ile dans etmenizi sağlarız.

  • Dans ederken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Her dansın kendine göre kuralları vardır. Hareketlerinizi ve dönüşlerinizi kusursuz bir şekilde yapmak ve kendinize zarar vermemeniz için ilk derslerinizde daha dikkatli olmanızda yarar var. Ani hareketlerden kaçındığınız sürece partnerinizi de zor duruma sokmamış olursunuz. Bol bol pratik yapmaya özen göstererek eğitiminizin yararlı geçmesini sağlayın.

  • Dans için nasıl ayakkabılar giymek gerekir?

Dans ederken rahat ayakkabı giymeniz çok önemli. Bu bağlamda spor ayakkabı tercih etmelisiniz. İlerleyen derslerde dans ayakkabısıyla da dans edebilirsiniz. Böylece hareketlerinizi daha estetik yaparsınız. Ayağınızı saran, kaymayan ve sıkmayan modelleri tercih etmelisiniz.

  • En iyi düğün dansı hangisi?

Çiftlerin arasındaki aşkı gösterecek her dans en iyidir aslında. Ancak günümüzde tango, vals, bachata gibi partnerlerin romantik müziklerle koreografi sergilediği dans türleri daha revaçta. Ayrıca salsa, rumba, bolero gibi keyifli danslar da çiftlerin tercihi oluyor.

  • Dersler ortalama ne kadar sürüyor?

Her dersin programı özel olarak hazırlandığı için süreleri de değişiklik gösterir.  En az 4 hafta olan dersler 3 – 6 aya kadar uzarlar. Ancak etkinlikler için acil koreografi düzenlenmesi gerekirse bu süre daha kısa olur. Ayrıca 2 saatlik düğün dansı eğitimleri de vardır. Profesyonel anlamda tercih ettikleri dansta ilerlemek isteyenler ise daha uzun bir eğitim sürecine girerler.

  • Dans ederek kilo vermek mümkün mü?

Dans ederken tüm vücut kaslarınızı çalıştırırsınız ve haliyle kalori yakarsınız. Yaptığınız dansa göre harcadığınız enerji miktarı değişir. Özellikle zumba gibi son yıllarda kilo verdirdiği kanıtlanan dansları deneyerek hem dans eder hem de daha fit bir görünüme kavuşmuş olursunuz.

  • Bana özel koreografi hazırlanabilir mi?

İstediğiniz herhangi bir dans için özel koreografi hazırlatabilirsiniz. Daha önce eğitim almadıysanız ilk olarak temel kurlarla dans derslerinizi alırsınız, sonrasında ise isterseniz çift isterseniz grup koreografilerle özel şovlarınızı yapabilirsiniz.

  • Düğün dansı için eğitim almak mecburi mi?

Eğer düğün dansınız daha önce yapmadığınız bir dans ise eğitim almanız gerekli. Dans pistinde doğaçlama dans etmeyecekseniz herhangi bir kurstan size destek olmasını isteyebilirsiniz. Yöresel danslar olan Zeybek, Sirtaki, Horon, Misket ve Roman gibi türler için de yine eğitmeninizle özel bir koreografi oluşturmanızda fayda var.

  • Her şarkıda dans edilir mi?

Elbette her şarkıda dans edilir. Ritim sahibi olan herhangi bir müziği eğitmeninize önerebilirsiniz. Sizin için değerli olan bir şarkıda da dans edebilirsiniz. İster hareketli ister yavaş olsun.

  • Dans kursu seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Dans kursu seçerken öncelikle almak istediğiniz eğitim için alanında en iyi okulu seçmeniz gerekiyor. Bunun için de eğitmenlerin deneyimlerine, sınıfların genişliğine, sağlanan ekipmanlara, ders telafi imkanlarına, ders dışı etkinliklerine ve ücretlerine dikkat etmelisiniz.

  • Dansı öğrenme süresinde eğitmenin etkisi nedir?

Dans dersi alacağınız eğitmeninizin deneyimi ve konuya hakimiyeti elbette önemli. Kabiliyetinize ve öğrenme düzeyinize göre eğitim programı belirlemeli. Kolay ya da zor öğrenip öğrenmeme durumunuza göre hareketlerin zorluğuna karar vermeli. Ayrıca eğitmenlerinizin gösterdiği ilgi ve samimiyet de öğrenme sürenize etki edecektir.

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (212) 983 22 46